WPC-трайни решения за открити пространства.
Независимо от времето.
Без поддръжка.

Поддръжка на декинг

Поддръжката на декинг от естествена дървесина (бангирай, тиково дърво, тик, сибирска лиственица, лиственица, ИПЕ, махагон,бор, бял бор, импрегнирана дървесина) и тази на декинг от дървесно-полимерен композит (WPC decking,WPC декинг, WPC дъски, WPC под, изкуствен декинг,изкуствен тик, изкуствено дърво и т.н.)

  • Почистване на дървесното покритие от последно направеното омасляване със специален измиващ препарат и водоструйка. Целта на това „измиване” е да се отстранят замърсяванията натрупани по повърхността на декинга и да се премехнат равномерно остатъците от последното му омасляване. Цената, която трябва да заплатите за труд и препарати, възлиза на приблизително 2,50-3,50лв./кв.м.
  • След като изсъхне добре (около 24 часа), дървесното покритие трябва да бъде омаслено с подходящ импрегнатор (масло за дърво, лак), за да освежи визията му и да го предпази от деформации. В зависимост от качесвото и популярността на маслото за дърво ще изберете, цената която трябва да платите за това „удоволствие” е между 9,50-32,00лв./кв.м.
  • Не забравяйте, че това е ваш ангажимент, който е добре да се изпълнява два пъти в годината, и при това всяка година.

 

Декинг от естествено дърво (тик, ипе,бангкирай, лиственица, масарандуба, бор, махагон и др.) WPC Декинг
1.       Дълбочинно почистване с специален препарат и водоструйка2,50-4,00лв./за 1 кв.м. Не
2.       Омасляване на две ръце (труд + импрегнатор)6,50- 9,00лв./за 1 кв.м Не
3.       Препоръчително е да се прави два пъти годишноХ 2 Не

 

  • Цената, която трябва да заплащате всяка година за поддръжка на декинг покритие от естествено дърво , възлиза средно на 18,00-35,00лв./кв.м., ако наемете специализирана фирма, която да го извърши вместо вас. Ако, обаче предпочитате да отделите време и да си го направите сами, можете да извадите 8,00-10,00 лв. от цената и приблизително 30 минути за 1кв.м. Потърсете информация от търговеца, от който купувате декинг, за това каква е процедурата по почистване и омасляване, защото е необходимо технологично време за съхнене след измиването и след първото омасляване (първата ръка).
  • Добре е да знаете и това, че е невъзможно да омаслите подложните (носещи) профили, върху които „стъпват” декинг дъските. Те са тези, които е много вероятно да се деформират при топенето на снега и продължителното съхнене на терена под тях.

 

От приложената таблица става недвусмислено ясно, че в дългосрочен план инвестицията във WPC декинг продукти е съвсем оправдана и дори логична.

 

Търсене като: декинг, декинг от дърво, бангирай, лиственица, импрегнирана дървесина, тик, тиково дърво, изкуствен тик, ИПЕ, бор, бял бор

© 2010 - 2015 wpc.bg